lördag 27 februari 2010

En bulle till kaffet eller två...

...eller hur många som helst..bullar!!!!!!!!!
och det finns många fler än dessa efter mannens bullabak idag :)

Min ömma moder och hennes man skulle komma och gratulera, dagen efter, och alla tårtor hade blivit uppätna (inte av mig :))) så mannen i huset trollade med degen i köket medan makan sandpapprade vardagsrumsvägg...

...en bulle och en kopp kaffe i sandpapper-pausen...


...flickor och dockhus i vardagsrummet...





Vi vågade inte börja tapetsera väggen innan vi gått över det röda med ett varv kalkvitt. Rädd att det slår igenom det vita i tapeten då och jag skulle irritera mig i evinnerlig tid om så blev fallet!!!
Imorgon är väggen klar att tapetseras med Josef Franks "Eldblomman"(Se 6 inlägg nedanför detta)! Alla hål har spacklats och revor har spacklats och sandpapprats - den röda väggen är numera vit, och vi har tom dammsugit väggen för att den ska vara extra redo att tapetseras :)
Tapeten som satt på innan, satt inte löst någonstans och hade bara en ljusgrå 60-talstapet under sig (som satt benhårt) så vi vågar oss på att tapetsera över alltihop!

Trött så in i Norden är jag nu vid halv-elva-snåret! Lämmen i hela kroppen efter dagsverke och melodifestival (är faktiskt en riktig schlagernörd och det tar på att bli exalterad också :), så jag kommer nog att sova djupt denna lördagnatt. Lite engelska kriminalhistorier skadar dock inte att natta sig till :)))

Tusen tack alla fina, för alla goa gratulationer här hos mig...

~Lycke

fredag 26 februari 2010

Nej det är ingen vanlig dag, för det är Lyckes födelsedag...tralala..la.

Jojo! här fyller man år idag!
Hela 17 - eller hur det nu var :)
...njaaa..snarast någonting på 30.....! Men lika glad är jag för det - om än lite förkyld fortfarande...

..i arla morgonstund skuttade familjen upp i sängen och väckte mig med paket och tårta, kramar och...kaniner.... :)))

...alla dessa ljuvliga paket fick jag av dotra-min! Hon har förberett för min födelsedag i nära två veckor...ofta undrat hur länge det är kvar till den stora dagen...gömt undan pysslade grejer när jag kommit för att hämta barnen på skolan, och högen har växt lite då och då...!
Så vad var det då för kära alster jag fick skåda när jag gnuggat sömnens grus ur ögonen?!?

...jo..detta underbara kort som snart ska få ram runt sig...


...ett marsvins-akvarium...!!!








...en grön, liten låda att ha saker i, en lycko-fjäril samt en vacker stjärna med födelsedags-önskningar på baksidan... :)
Av sonen ska jag få ett marsvin imorgon har han lovat :))) Ljuvliga ungar....

Min ömma moder, och hennes man, kommer hit imorgon och äter tårta, och fina pappa ringde och lyckönskade; skickade en liten slant. Alla har bidragit lite till den ljuvliga tapeten som förhoppningsvis kommer upp på vardagsrumsväggen redan i helgen!!!



Så kom en god vän (och härlig bloggare) förbi här på förmiddagen och grattade så jag blev så glad, så glad...!





...fina Persilja hade med sig underbara presenter och två choklad-bakelser, som vi mumsade på till kaffet!
Jätteglad blev jag över den fina boken med illustrationer av "Björn Wiinbladh" - en av mina absoluta favoriter bland konstnärer. Jag har två inramade konst-affischer av honom; en på väggen i vardagsrummet och en i väntan på ny plats!!
Och ett alldeles ljuvlig armband som Persilja själv har skapat fick jag, och en mysig liten tavla med prickar och leopard, som får bo i tallrikshyllan i köket :))) Tack goaste, underbara du!!!!!!!

Vi patade ivrigt om inredning och livet; målning och spackling, skolplanscher ochWiinbladh, stora kök och små kök och jag fick som alltid många nya infallsvinklar på saker jag funderat över...! En liten loppistur fick vi oss också - en sväng på Kronan där P fann en underbar spegel och jag fann mig några goa krukor. En sväng förbi bussgods där jag hade paket att hämta hann vi också med innan våra vägar skildes åt för denna gång - puss!



Nu är det sena kvällen och jag har hunnit med att spackla alla små-hål och skavanker på väggen som ska tapetseras! Bilden blev lite mörk i skumrasket, men det kommer fler bilder på denna vägg inom kort - tro mig!
Har armbandet jag fick av Persilja på mig när jag skriver....alla sover utom jag - som vanligt - men jag är glad...det har varit en bra dag...

~Lycke

torsdag 25 februari 2010

Sommarminnen, förkylning och "ingen reklam tack"...

En ilsken förkylning har slagit till - och denna gången är bara jag drabbad...feber, hosta och ont lite allmänt överallt. INGET kul, men tid för kontemplation när man orkar :)))
För någon dag sedan; innan förkylningen satt mig i sitt grepp, så lyckades jag fixa med en grej som stört mig en längre tid!!!

Det här med all reklam som trillar in med posten!!!!!!!
Grrr...har länge pratat om att ordna en fin skylt och mannen har sagt att "ja, men det kan jag fixa", men så har han så mycket jobb min käre...och jag har sprungit ut med lappar - tillfälligt tejpade på brevlådan, men de faller ju så klart bort och snöas över innan man hinner blinka och så står man där med allt jox som ska till papperåtervinningen....igen....och det är ju bara en av alla onödiga irritaionsmoment i vardagen :)
Såååå....i förrgår kväll tog jag stora kliv ner i verkstaden och målade / spikade snabbt som ögat ihop denna lilla sköna skylt, hihi....

...får ordna en finare till våren - men denna fungerar utmärkt tills vidare och Lycke kan andas lugnt och fint genom näsan igen :))

..och när jag liks var på gång så tog jag tag i problemet med Päronträden, som också gnagt mig en tid!
Det är ju stor risk att mycket fryser bort denna kalla vinter - och särsklit nu när vårsolen skiner så gott och lurar träden att vakna till liv. Så får de ändå inte tag på sitt efterlängtade vatten eftersom det är minst sagt fruset, med eländiga frost skador som följd!
Mannen tycker jag är lite sjåpig som vill täcka dem..."de har ju klarat sig två vintrar", men den här är den värsta på länge vet jag, så nu tog jag tag i detta också...

...snabbt var det gjort...inte så tjusigt kanske, men jag säger till barnen att "kolla vilka fina troll vi har i trädgården nu :) Kan ju tillägga att snön gick över knäna på mig när jag skulle fixa detta - så det var bara att hänga upp jeansen på elementet när jag kom in; men nöjd var jag :)))

..här en bild från i juni - samma ställe som där päronträden står!
Den ljuslila sittgruppen står mellan päron- och äppelträden och målades strax innan bilden tog...mmm...ljuva sommarminne....




..Lusse rycker in på Kycklingsalladen. Vi hade annat bord i köket i somras..och inga hyllor på väggen...

..30 grader varmt var det denna dag och värmen dallrade verkligen i luften, påväg ner till stranden som liggen bara tre hus nedanför vårat hus...

Dotra häller vatten på sina varma ben. Sanden är varm och tom Lycke badade....

..picknick-korgen föjde ofta med ner till stranden, samt härliga inredningstidningar att åtnjuta sittandes vid piren - ett öga på lekande barn i vattnet och ett i tidningen :)

Härliga minnen att ta till när man sitter med frossa och filt runtikring en...
Ska nu återvända till sängen och drömma om sommaren...

Härlig torsdag till er alla ute i stugorna...

~Lycke

måndag 22 februari 2010

Utfordring: 5 bästa loppis-kupperna...

Good mooorning!!!!!

Ja..ehh..nu är det väl snarare förmiddag, men jag har hållit på att försöka bestämma mig för vilka mina 5 bästa loppisfynd är sedan arla morgon :) Det är ju inte det lättaste när hela huset består av älskade loppisfynd, men jag bestämde mig för att ta med de som har gett mig mest glädje!
Den fina utmaningen fick jag av Sölvi med den härliga bloggen "En stövel og en sko" och jag blev glad att du tänkte på mig Sölvi! Jag har inte varit pigg nog att hoppa på utmaningar på länge, men den här fick mig att piggna till :)


Dessa tre underbara krukor, som gör mig glad varje dag, ropade jag in på tradera för 78 kr - ett bra pris med tanke på att det är Rörstrand, Ekeby och Steninge som stått för designen och de går vanligen för långt mycket mer! Men viktigast är att de gör mig så glad med sina pastelliga färger och passar så fint i mitt kök...! Blomskotten är den kära "karlbergaren", som är så svår att hitta hos blomsterhandlarna nuförtiden, men som vandrar som skott mellan bekanta på vanligt, härligt vis...


...så denna goa bordslampa från 50-talet, som jag gillade för den matta gammelgråa ytan. Och som sedan gjorde mig ännu gladare för att den råkade vara märkt HA (Hans Agne Jakobssen), så det visade sig vara en kupp när jag köpte den blott för några tior!!!


..min älskade golvlampa i vardagsrummet! Köpte lampfoten, med andra skärmar, för 100 kr på en loppis här i stan, och fann sedan den ljusrosa och gula skärmen på tradera för drygt hundra kronor! Den gör mig glad när den får mig att tänka på soliga sommardagar hos mormödrar och farmödrar...
Den fina tidningskorgen fann jag häromdagen för 50 kr på "Röda Korset".


Den fina jordgloben "Räths politiska jordglob" fann jag för en knapp hundralapp på Kronan (loppis) förra vintern. Den lyser jättefint och hela familjen gillar att sitta och kika på den och drömma sig bort till fjärran länder...


Så måste ju mina fina tallrikar få komma ned också; de används ju, och gläder oss, varje dag med sina härliga mönster. Det finns flera av varje och jag betalade blott 10 kr styck för dem på en loppis i somras :)

Min plan för idag är att sätta igång en tvättmaskin, ta hand om disken och sedan sätta igång med att borra ner ramen runt den röda väggen i vardagsrummet! Den nya tapeten till vardagsrummet kommer ju någon gång denna vecka - och det är sagt att jag får fixa detta själv :)
Den är faktiskt en födelsedagspresent till mig eftersom jag blir ett år äldre på fredag - hurra hurra hurra!!! Slönt att äntligen bli 17, hehe..., men
mannen var inte helt sprudlande glad över att börja tapetsera om i vardagsrummet dessa dagar då han har mycket på jobbet - så här är det bara att ta på sig arbetskläderna och sätta igång! Ramen ska borras ner, håligheter ska spacklas igen, slipas till och tunga skåp ska flyttas...huija! Jag har betällt en extra meter i längd och dubbelt så mycket styrka åt mig - så vi får se om jag får det - det man verkligen tror och önskar på brukar ju lyckas på ett eller annat sätt :)

Så vill jag skicka denna roliga utmaning vidare till Susanne med bloggen "Mitt i skogen i ett hus",
Nina, med goa bloggen "Ninas Drops", Sara med bloggen SaraMay och Erry med fina bloggen Gallery...

~Lycke

måndag 15 februari 2010

Nostalgitripp 3 - baby Lyckes 70-talskläder...och tapetval!

Bebis - Lycke :)
I våran sommarstuga "upp-i-Heda" där vi tillbringade hela långa sommarloven! Sirapsflaskan med vatten eller saft i är en riktig nostalgi-tripp..
..och ser ni linnet! Gissa vad som hittades längst ner i en stor papperssäck på min barndoms vind - se nedan till vänster...


Helt otroligt mycket av mina gamla baby-kläder som jag bara skymtat på bilder från förr; dessa fina, tunna, ofta ribbade grejer som fortfarande håller fin färg och kvalité...




Se coolingen på pappas rygg! Också i vår kära sommastuga tidigt 70-tal...


Har svaga, mjuka kvällsminnen av nattlinnet till höger...

Idag ska jag mäta hur mycket tapet som behövs till vardagsrummets långvägg!!! Är så glad, så glad - för mannen nickar äntligen jakande åt min idé om att pryda hela den väggen med Josef Franks "eldblomman", vars färger passar perfekt till både min barndoms drömmar och till mina nuvarande!!!
Undrar just om man fortfarande befinner sig i barndomen på många sätt - och om man kanske ständigt strävar efter att skapa den igen, i sitt vuxna liv?!? ..och nu vill man ju att barnen ska få uppleva den där underbara barndomen också!?!
Jag fyller snart år och tapeten är till stor del en födelsedagspresent till mig, men jag har snart tjänat ihop till den ändå med allt jag kämpar med att lägga ut på tradera :)

Önskar er alla en underbar måndag och en härlig fortsättning på alla-hjärtans-dagar...

~Lycke

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBnMyxTZMY5CI-KzC6fQ1-zoJGdfW8S6t5XTJw8ic429L8nYOPl_nu4e68X7PbWDMn9qyYGBUWd4Ank5jE7bvjozLwqFE6q_AQ7rkJO3-HflXpxeYf4mTnU4jLpPiIqEiMF7EusZNxgcVk/s320/BW595645.jpg

fredag 12 februari 2010

NOSTALGI-tripp 2, 60-tal och tidigt 70-tal kläder och burkar

En glad dag! Vågade mig framför kameran, "so here I am :)" Lite konstig bild kanske men ändå :)
Någon ville se kläderna på mig, som jag alldeles lyrisk ropade in på tradera!!! Här kommer i allafall min favoritklänning, ett underbart design-plagg av Alice Roosling! Om ni söker på "printad klänning" så hittar ni en likadan i medium-large!




Den här helt ljuvliga jackan är ocskå från Alice! Älskar den ;) Men så köpte jag också två - exakt likadana!!! Ja, jag vet att jag är lite galen ibland, men om man tycker om något tillräckligt mycket så bara måste jag ha två exemplar ibland! Den ena har dock hamnat på tradera eftersom jag också har en i stl medium, hehe...(helt galen=ja!) så det finns alltså en i stl medium att köpa på Tradera från mig. Nypris är över 1000 kr och jag har lagt utgångspriset till 99 kr så passa verkligen på nu, för den är helt sonika ljuvlig!!! Jackan hittar ni om ni söker på "Rooslien kollektion", har fått tillåtelse att använda hennes bilder - Alice är en riktigt härlig människa!!!



..kul faktiskt att krumbukta sig framför kameran när man väl kom igång, hihi....

Vet inte om någon minns IRA-burken jag budade hem och blev alldeles kär i för att den pockade på något djupt begravt barndomsminne?!? det är den till vänster jag budade hem, men den till höger fann jag mycket riktigt djupt inne i ett skåp hos min kära far! Jag höll upp den och sa " både du och mamma såg högst tvivlande ut när jag visade burken och sa att det funnits en liknande när jag var liten - men här är den ju!!!"
"Jaha...ja, men ta med den hem du, jag kommer inte alls ihåg att det fanns någon sådan!"
Mamma sa likadant och det får mig att undra om det inte är barnen som har mest färg - och form-minnen från förr..vad tror ni?!? den jag budade hem lägger jag ut på tradera igen nu, men den jag hittade i det djupaste skåpet blir kvar :)

Fågel-burken från IRA lägger jag också ut - älskar den, men när det är så mycket man vill har och har liten ekonomi så får en del gå åt :) Det är skönt när man får rensa. Mer luft åt sina tankar är skönt, och jag tänker mycket....

Denna underbara 60-talsklänning fann jag också på pappas vind!!! Tror bestämt att saker som ligger på vinden krymper med tiden, för jag kommer definitivt inte i den :) eller är det faktiskt så att människor blir så mycket större för varje generation?!?




Även denna fann jag i min barndoms gömmor. Den tror jag att jag själv har köpt i en retro-period på 90-talet! Tycker den är helt ljuvlig..men tyvärr för liten för mig..kanske till dotra!
Så fanna jag också två par gamla 60-tals-stövlar på vinden...
Lite slitna...men helt gudomliga för mig!!!!!
De passade perfekt och är otroligt sköna...! Så här kommer en liten sko-kavalkad...







~Lycke